Dügün Tv Aydin Çine
Hazirlanis Sekli
* Asma yapraklari, zeytinyagi dolu bir kapta bir gün dinlendirildikten sonra sikilarak süzülür. Süzülerek elde edilen mayi bir kaba bosaltilarak dinlendirilir. Dinlendirilen mayiden yari oramda içme suyuna karistirilarak agizda gargara yapilir.
* Esekkulagi otunun yapraklari, yirmi dakika süreyle tuzlu suda kaynatilir. Süzülerek elde edilen sivi, bir kaba bosaltilarak bir süre dinlendirilir. Dinlendirilen sividan, yari oraninda içme suyuna karistirilarak saat basi gargara yapilir.
* Hind hurmasi yirmi dakika süre ile kaynatildiktan sonra, sikilarak süzülür. Elde edilen posaya, merhem kivamina gelinceye kadar pirinç unu karistirilarak bal ile karistirilir. Hazirlanan merhemden gün asiri iltihapli mahale sürülür.
* Asma yapraklari, zeytinyagi dolu bir kapta bir gün dinlendirildikten sonra sikilarak süzülür. Süzülerek elde edilen mayi bir kaba bosaltilarak dinlendirilir. Dinlendirilen mayiden yari oramda içme suyuna karistirilarak agizda gargara yapilir.
* Esekkulagi otunun yapraklari, yirmi dakika süreyle tuzlu suda kaynatilir. Süzülerek elde edilen sivi, bir kaba bosaltilarak bir süre dinlendirilir. Dinlendirilen sividan, yari oraninda içme suyuna karistirilarak saat basi gargara yapilir.
* Hind hurmasi yirmi dakika süre ile kaynatildiktan sonra, sikilarak süzülür. Elde edilen posaya, merhem kivamina gelinceye kadar pirinç unu karistirilarak bal ile karistirilir. Hazirlanan merhemden gün asiri iltihapli mahale sürülür.
Hiç yorum yok: